13°C

Beograd

Photo: YOUTUBE/PRINTSCREEN/NOVA S

Izvor: KURIR/BLIC

IRFAN MENSUR IMA PLEMIĆKO POREKLO: Glumac nije oduvek nosio OVO PREZIME, a evo zašto je odlučio da ga promeni!

Irfan Mensur je jedan od najznačajnijih glumaca domaće kinematografije. Iako se o njegovim mnogbrojnim pozorištnim, filmskim i televizijiskim ulogama sve zna, ipak neki detalji o njegovom privatnom životu, ali i poreklu, manje su poznati javnosti.

Naime, glumac Irfan Mensur rođen je kao Irfan Kurić 1952. godine u Sarajevu. Njegov otac Mensur Kurić je rodom iz Niša, a potiče od begovske porodice iz Donjeg Vakufa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

STIŽU RODE U DOM ROKVIĆA! Bojana porodičnom fotografijom potvrdila da čekaju još jednog ČLANA, čestitke pristižu sa svih strana!

Njegova majka Nada je potomak grofovske prodice Alaupović, a sa majčine strane ima češke, mađarske i hrvatske korene. Otac mu je bio musliman, a majka hrišćanka.

Nakon što su se njegovi roditelji razveli, Irfan odlazi iz Sarajeva i seli se u Niš kod oca i maćehe Miroslave Mime Vuković.

Irfan je selidbu i život na novoj adresi doživeo veoma traumatično i teško je podnosio godine provedene u Nišu. Međutim, kako je Mima bila glumica, preko njenih prijatelja zainteresovao za glumu.

Kada je maturirao preselio se u Beograd i upisao glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Tada je promenio prezime Kurić u Mensur, po očevom imenu.

U jednom intervjuu je izjavio da je to učinio kako bi iza sebe ostavio nešto, kako bi stvorio jednu novu malu porodičnu lozu, te dodao da su roditelji znali za njegovu nameru i da se nisu protivili tome.

Iza sebe ima dva braka, sa bivšom manekenkom Ljiljanom Perović i koleginicom Srnom Lango, kao i dva sina.

  *Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".

Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar