3°C

Beograd

Photo: YOUTUBE/PRINTSCREEN/Marilyn Monroe Video Archives

Izvor: KURIR

LICE JOJ JE BILO LJUBIČASTO, A VRAT OTEČEN: Veo TAJNE obavijen je oko smrti legendarne Merilin Monro i 60 godina nakon TRAGEDIJE!

Merilin Monro je žena koja je ušla u istoriju zbog brojnih skandala, ali će je zauvek pratiti glas jedne od najlepših osoba na svetu. Glumica, pevačica, model, simbol lepote... nema toga što Norma Džejn Mortenson nije bila. Ipak, u javnosti je najviše ostala upamćena po nikad javno potvrđenoj vezi sa bivšim američkim predsednikom Džonom Kenedijem.

Umrla je 4. avgusta 1962,a pronađena je kako leži gola na podu sa telefonom u jednoj ruci. U prostoriji su bile i prazne flaše antidepresiva, a policija je uviđaj zaključila podatkom da se predozirala sedativima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

BILA JE SREĆNA ŠTO JE SAMA MOGLA DA ODLUČUJE O SVOJOJ SUDBINI I NE ZAVISI NI OD KOGA: Happy BSC životna priča slavne Gorice Nešović (1964-2022)

Alan Abot i Ron Hast su bili poznati po svojoj profesiji. Naime, oni su vodili jednu od najpopularnijih pogrebnih službi 1960-ih za poznate ličnosti. Zakopali su zvezde od Monro do Natali Vud.

Abot je napisao opsežnu knjigu o svom radu za zvezde i u njoj tvrdi da je Merilin bila gotovo neprepoznatljiva kada je video njeno telo ubrzo nakon što je umrla.

Opisao je kako ih je pozvala policijska stanica Zapadnog Los Anđelesa 5. avgusta 1962. godine, nakon što je Merilin umrla od sumnje da se predozirala u svom domu u ulici Fifth Helena Drive 1230 u Brentvudu.

Policijska stanica je navodno dobila poziv od lekara Hajmana Engelberga koji je rekao da je Merilin mrtva. Engelberg je rekao da ga je dr Ralf Grinson obavestio da je njena smrt posledica predoziranja i proglasio je samoubistvom.

 

Zaposleni na Memorijalnom groblju Vestvud Vilidž uklonili su telo zvezde i otkrili da je u ranoj fazi obdukcije, a kasnije je prevezeno u mrtvačnicu. Abot je tvrdila da je njeno telo detaljno pretraženo u potrazi za tragovima hipodermičnih igala, a neki tragovi su navodno pronađeni ispod njenih ruku.

Takođe, je naveo da je Merilin bila neprepoznatljiva i opisao 'ljubičaste mrlje' na njenom licu zbog položaja u kojem je umrla.

- Kada smo skinuli čaršav koji ju je prekrivao, bilo je gotovo nemoguće poverovati da je to telo Merilin Monro - rekao je on i dodao:

- Izgledala je kao veoma prosečna, starija žena koja nije dobro pazila na sebe.

Očigledno su okolnosti oko njene smrti uveliko pogoršale njen loš izgled i bila je neprepoznatljiva. Kada neko umre, gravitacija uzrokuje da se krv taloži na najnižoj tački tela. Ovo stanje se naziva sivilo, a pošto mnogi ljudi umiru ležeći na leđima, rezultirajuća promena boje je retko vidljiva. Monro je umrla licem nadole, tako da je njeno lice bilo obojeno u ljubičastu boju, a njen vrat je bio veoma otečen.

- Okupana je u kancelariji mrtvozornika, a kosa joj je bila kovrdžava i prilično kratka. Moglo bi se reći da već neko vreme nije farbala kosu jer joj je koren bio tamniji. Njena prirodna boja kose bila je svetlo smeđa, a ne plava. Njene noge nisu bile obrijane najmanje nedelju dana, a usne su joj bile jako ispucale. Takođe su joj bili potrebni manikir i pedikir - opisao je u knjizi.

Bili su primorani da izvrše operaciju na Merilininom vratu kako bi smanjili otok, a kasnije su dobili odeću da je obuče, uz napomenu da „nikada nije nosila gaćice“.

Takođe su tvrdili da su pronašli lažne grudi u njenim stvarima, ali su odlučili da ih ne koriste. Umesto toga, supruga upravnika groblja napunila je grudnjak pamukom kako bi Monro više ličila na sebe.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".

Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar