24°C

Beograd

RAVAN STOMAK POSLE POROĐAJA: Ove vežbe će vam biti od pomoći!

Nakon porođaja, među prvim stvarima koje vam padaju na pamet jeste kako da “skinete” višak sa stomaka.

Tada na red nastupa svakodnevno rađenje trbušnjaka svih vrsta koje vam posle nekoliko dana može dosaditi. Ono što bi trebalo da znate pre vežbanja jeste da za dobar rezultat i efektno smanjivanje stomaka nakon porođaja treba da uposlite sve trbušne mišiće, a ne samo jednu grupu. Ovo se posebno odnosi na mišiće koji su podrška karličnom dnu.

Ove vežbe će vam biti od pomoći:

Spuštanje karlice
Lezite na leđa sa nogama savijenim u kolenima. Stopala treba da budu u potpunosti prislonjena na pod. Kako udišete, istovremeno gurajte karlicu ka stopalima i stisnite mišiće zadnjice. Sa izdisajem kukove vraćajte u prvobitni položaj. Vežbu radite kontrolisanim pokretima i brzinom oko 1 minut.

Obrnuto marširanje
Lezite na leđa sa nogama savijenim u kolenima pod uglom od 90 stepeni. Spuštajte desnu nogu da biste vrhom prstiju dodirnuli pod, a zatim je vratite u prvobitni položaj. Dok spuštate jednu nogu, druga treba da stoji i dalje pod uglom od 90 stepeni. Isto uradite i sa levom nogom. Vežbu radite oko 1 minut.

Most
Lezite na leđa sa nogama savijenim u kolenima i stopalima na podu. Gurajući se stopalima, počnite da podižete kukove što više možete. Napravite malu pauzu u najvišoj tački, stegnite zadnjicu i vratite se u prvobitni položaj. Vežbu radite 1 minut.

Istezanje ruku i nogu
Lezite na leđa sa nogama savijenim pod uglom od 90 stepeni. Ispružite ruke prema plafonu. Istovremeno ispružite jednu ruku i suprotnu nogu, napravite malu pauzu, a zatim ih vratite u prvobitan položaj. Isto uradite sa drugom rukom i nogom. Vežbu radite 1 minut.

“Ptica-pas”
Oslonite se na ruke i kolena. Zategnite mišiće stomaka i držite se čvrsto rukama. Desnu ruku podignite i ispružite napred i podignite i ispružite levu nogu, kreirajući pravu liniju sa telom. Vratite ruku i nogu na pod. Vežbu radite 1 minut.

Izvor: kolektiv.me
Foto: www.egitimvesaglik.com

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar