-1°C

Beograd

PRAVILNO ZAPOČNITE DAN: Svaka od ovih rutina vam može pomoći da efikasno smršate i dovedete svoje telo u red!

Pridržavanje zdravog plana za mršavljenje ponekad izgleda kao celodnevni “posao".

Međutim, shvatićete da su male promene u starim rutinama dovoljne da naprave veliku razliku. Pravilno započeti dan je najbitnije, ali svaka od ovih popodnevnih rutina vam može pomoći da još efikasnije smršate i dovedete svoje telo u red.

1. Ostanite hidrirani

Voda je glavna za gubljenje kilograma. Iako se najviše preporučuje pijenje tople vode kako biste suzbili glad, najbolje je da pijete do pola litra vode pre svakog obroka. Potrudite se da uvek imate svežu vodu u vašoj flašici, a ako ne možete da se setite, postavite alarm koji će vam u tome pomoći. Bitno je da pijete vodu tokom celog dana, što više možete.

2. Pravilno užinajte

Slatke ili previše slane užine su nam uvek pri dohvatu ruke, ali se ipak potrudite da ih izbegavate. Najbolje je da sami spremate svoju zdravu užinu koja će da zadovolji vaše potrebe i nakonm koje nećete želeti da pojedete nešto što ne valja. Ujutru, pripremite svežu voćku ili povrće ili napravite užinu koja je bogata proteinima i omega 3 masnim kiselinama.

3. Izađite u šetnju

Ponekad je 10-to minutni odmor odličan za vaše telo i može učiniti čuda. Izađite napolje sa vašim kolegom ili koleginicom za vreme pauze i pokrenite vaše mišiće i metabolizam. Uz to, dobićete i malo boje u licu.

4. Upakujte ručak

Priprema i pakovanje zdravog ručka je jedan od najboljih načina da ostaee verni vašem zdravom načinu ishrane. Prestanite kupovati hranu za koju ne znate od čega je pripremljena, već pojedite ono iz vaše kuhinje. Vi najbolje znate šta volite i šta je zdravo – pa to i ponesite sa sobom na posao.

5. Ne preskačite teretanu

Na kraju teškog poslovnog dana, lako je napraviti izgovor i ostati kod kuće, umesto da odete u teretanu ili na trčanje. Držite sebe motivisanim i podsećajte se da preskakanje treninga nije opcija. Setite se zbog čega ste na ovom zdravom putu i koji su vaši ciljevi. Pored toga, ko još ne bi voleo povećanu dozu endorfina, nakon ozbiljnog sastanka na poslu?

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar