10°C

Beograd

PLIVAJTE I TOKOM JESENI: Četiri razloga zbog kojih treba češće da posećujete bazene!

Plivanje u bazenu je jednostavan i pristupačan sport za sve koji znaju plivati. Međutim i tamo možete naučiti da plivate. Ali to nije jedina korist bazena. Posetiti ga tokom jeseni je posebno korisno.

Sportska figura

Na jesen počinjemo da se krećemo mnogo manje zbog oštre promene vremena. Manjak sunca i tmurni dani utiču na našu letargiju pa zbog toga tokom hladne sezone u proseku dobijemo od 2 do 5 kilograma. Ako sada počnete da idete na bazen, do leta ćete imati vitko telo bez poteškoća.

Dopamin

Jesen je vreme depresije i melanholije. Stvar je u tome što zbog hladnog i sve kraćeg dana, kao i nedostatka sunca, imamo nedostatak vitamina D koji takođe utiče na proizvodnju hormona sreće, dopamina. Ali, on se takođe proizvodi iz jednoličnih fizičkih aktivnosti, koje su dostupne – ove jeseni posvetite se jogi, pilatesu i bazenu.

Letnji podsetnik

Sa čime je povezano vaše leto? Proslavama, zabavom i kupanjem. Naučnici su otkrili da plivanje u bazenu automatski podiže naše raspoloženje na nivo "leta". Dok su svi namršteni i ne baš optimistični u pogledu života, vi ćete praviti planove i blistati od sreće.

Imunitet

Konačno, bazen je divan način jačanja imuniteta kako se zimi ne bi razboleli. Plivanje daje mišićni ton, ubrzava metabolizam, cirkulaciju krvi, zbog čega svi naši unutrašnji organi rade u punoj snazi, dajući telu energiju i resurse za borbu protiv bilo koje bolesti.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar