21°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Happy BSC

NAUČNICI SA HARVARDA DOKAZALI! Ovo je najefikasnija dijeta!

Sigurno ste čuli za poznatu dijetu koja se zove Law Carb-High Fat, a koja se zasniva na niskom unosu ugljenih hidrata ili njihovom potpunom izostanku iz vaše ishrane, dok se preporučuje unos zdravih masti. Brojni podaci govore da ova dijeta daje fantastične rezultate, i da se može primenjivati ne samo kratkoročno, već i kao način zdrave ishrane.

Ukoliko želite da smršate, onda bi ona mogla da bude vaš pravi izbor. Sve nas je u nekom momentu mučio višak kilograma, i znamo da nije uvek toliko lako rešiti ih se. Ono što je sigurno jeste da izgladnjivanje nikad nije dobar izbor, pre svega za zdravlje, a potom i jer se izgubljeni kilogrami vrlo brzo vrate.

Svakako, ukoliko razmišljate o dijeti i generalno o zdravijim navikama u ishrani, predlažemo da se u nastavku informišete detaljno o Law-Carb dijeti, i zašto se smatra da baš ona daje najbolje i najbrže rezultate.

Ukoliko želite da smršate, često je mnogo važnije šta vam je na tanjiru nego koliko vremena provedete u teretani. Da biste zdravo i dugoročno izgubili višak kilograma, istraživanja kažu da je bolje da se odreknete ugljenih hidrata nego masti.

Studija iz 2015. godine, koju su sproveli stručnjaci sa Harvarda, govori upravo u prilog ovoj teoriji. Naime, studija koja je sprovedena na širokom uzorku od 68.000 pacijenata, a kojima je propisana ili dijeta koja podrazumeva malo ugljenih hidrata ili dijeta koja se bazira na minimalnom unosu masti, pokazala je da su pacijenti koji su se pridržavali dijete bazirane na smanjenom unosu ugljenih hidrata i do dvaipo puta brže skidali kilograme od pacijenata koji su se držali dijete sa smanjenim unosom masti. 

Ukoliko želite što bolje i brže rezultate, onda morate da se odreknete hleba. Takođe, ovakve dijete pospešuju opšte zdravstveno stanje organizma, jačajući srce i druge vitalne organe. Dakle, preporuka je da se vasa dijeta bazira na zdravim mastima, čistim proteinima i svežim namirnicama poput svežeg voća i povrća. Naravno, nisu ni sve masti zdrave, ali uz pravi savet vašeg nutricioniste, moći ćete dosta lako da se informišete koje su to zdrave masnoće. Pa, neka vam je sa srećom!

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar