20°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Srbija Danas

NIKAD NIJE KASNO ZA ZATEGNUTO TELO: Ovo je najbolja vežba!

Možda se sezoni kupaćih približava kraj, ali nikada nije kasno da imamo zategnutno i zdravo telo.

Da bismo se maksimalno brzo pripremili, najbolje je izabrati jednu najefikasniju vežbu i nećete dugo čekati na rezultat.

Teretana postoji i izvan četiri zida, a najveća je upravo ona prirodna, koja nas okružuje", poručila je Kira Stroks, instruktorka fitnesa.

VAŽNO:

POTPISANI SPORAZUMI U SKOPLJU! Vučić: Od 2023. nema više granica za građane Srbije! OPEN BALKAN - NOVO IME ZA MINI ŠENGEN (VIDEO)

Lučić: Počelo osnivanje Telekoma u Severnoj Makedoniji

ADVOKAT ZORA DOBRIČANIN RAZJASNILA NEDOUMICE U SLUČAJU BELIVUKA U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Zvali su me da ih branim - evo zašto sam ODBILA!

SUTRA OPTUŽNICA PROTIV BELIVUKA I MILJKOVIĆA? Istraga sprovdena protiv ukupno 31 osumnjičenog!

Mnoge poznate ličnosti su upravo njeni klijenti i svi je veoma hvale. Međutim, jedna vežba se izdvaja i gotovo svima je preporučuje. Ona je kombinacija iskoraka i doskoka izvedenog samo s ljudskom telesnom težinom na povišenoj platformi. 

Ova vežba zahteva ravnotežu, stabilnost i kontrolu. "To je krajnji složeni potez za donji deo tela", objašnjava ona, jer kombinuje snagu iz iskoraka prema gore i unatrag i snagu iz skoka. Ovim potezom u osnovi radite na celom donjem delu tela, verovatno ćete i povećati broj otkucaja srca, što je čini i dobrom kardio vežbom, a ako u nju uključite i podizanje ruku, onda je ta vežba najbolje od svega.

Kako je pravilno izvesti?

Kao što je navedeno, potrebna vam je klupa ili stepenica za izvođenje ovog poteza. Idealna visina određene povišene platforme zavisi od vaše visine, napominje Stroks. Dobro je pronaći platformu dovoljno visoku da kada stavite jedno stopalo na nju, kuk i koleno te noge budu u istoj visini ili je koleno možda malo više.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar