22°C

Beograd

ZA MANJE KILOGRAMA: Koja hrana između obroka je potrebna za željenu figuru?

Postoje zdrave grickalice koje bi trebalo da jedete sat vremena pre nego što postanete gladni..

Teri-En Nans čija se kompanija bavi osmišljavanjem režima ishrane, veruje da niskokalorične ishrane mogu da vam pomognu da smršate. Evo šta da jedete i kada.

Iako je najlogičnije pomsliti da morate da jedete što manje, a da vežbate što više kako biste smršali, nije baš tako. Teri-En Nans koja je osnovala kompaniju Terri-Ann’s Diet Plans veruje da češće grickanje tokom dana može da vam pomogne da odolite "nezdravim" namirnicama, za kojima posegnete kada ogladnite.

"Zdrave, niskokalorične grickalice između obroka mogu da budu korisne i da vam pomognu da skinete višak kilograma. Na taj način će vaše telo imati stalnu energiju tokom dana, čime će se smanjiti želja za namirnicama koja bi mogla da vas navede da izaberete neku nezdraviju hranu", smatra Nansova.

Naravno, ne možete da grickate baš bilo šta, mora se paziti i na unos kalorija, a njen savet je da jedete grickalice koje sadrže manje od 100 kalorija.

"Ali, ako vam je ponekad potrebno nešto više, ima i grickalica koje su relativno zdrave, a sadrže oko 200 kalorija".

Ona veruje da je najbolje da obratite pažnju na nivo gladi tokom dana, kako biste utvrdili kada je za vas najbolje vreme za grickalice. Idealno bi bilo, kaže, da grickalice jedete oko sat vremena pre nego što postanete gladni.

Evo nekih njenih predloga za zdrave grickalice:

Grickalice koje sadrže oko 50 kalorija:

- mala banana, 15 svežih ili zamrznutih bobica grožđa, 10 maslinki, oko 30 grama suvog grožđa, nekoliko štapića šargarepe sa humusom, kockica sira i krastavac, jabuka;

Grickalice koje sadrže oko 100 kalorija:

- šolja jogurta, manja kesa kokica, jedno kuvano jaje, čokoladica sa žitaricama, dva tanka parčeta hleba sa humusom, 20 grama tamne čokolade;

Izvor: Stil.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar