12°C

Beograd

GRČKE ĆUFTE: Uživajte u harmoniji ukusa! (FOTO)

Ponestaje vam ideja šta da sprmite za ručak. Dosadila su vam obična jela i želite malo drugačiji ukus da osetite za stolom. Grčke ćufte će doneti upravo to što vam treba.

Sastojci:


500 g mlevenog mešanog mesa (junetina i svinjetina)

1 kriška starog hleba

malo mleka

so, biber

2 čena belog luka

1 jaje

2 glavice crnog luka

malo aleve paprike

3 šoljice pirinča

1 dl soka od paradajza

100 g kačkavalja


Priprema:


1. Mleveno meso zamesiti s kriškom hleba nakvašenom mlekom, dodati so, biber, sitno seckani beli luk i jaje. Napraviti ćufte i ispeći ih u tiganju.

2. U šerpi posebno propržiti crni luk isečen na rebarca (da omekša, nikako da požuti). Dodati malo aleve paprike, malo bibera i tri šoljice pirinča.

3. To presuti u posudu za pečenje, poređati odozgo ćufte i naliti sokom od paradajza i vodom da ogrezne.
4. Staviti u rernu na 200 stepeni i peći dok pirinač ne omekša. Ako treba, u toku pečenja dodati još malo vode i pred kraj narendati kačkavalj.

kurir.rs
Foto: arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar