11°C

Beograd

PECIVO SA SIROM KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Priprema je laka, a ukus prosto savršen!

Evo šta vam je potrebno da napravite fornete - prilično je jednostavno.

Sastojci:

Jedno jaje plus jedno žumance

350 grama brašna

50 mililitara ulja

150 mililitara mleka

Oko 250 grama tvrdog sira

Kašičica soli

Kašičica šećera

Kesica kvasca

Priprema:

U manju posudu stavite kvasac, mlako mleko i kašičicu šećera, promešajte pa ostavite da nadođe.

U međuvremenu, u manju posudu stavite brašno i u sredini napravite udubljenje, pa u to dodajte narasli kvasac. Zatim sipajte i ostatak mleka, ulje, žumance, oko 200 grama sira i so.

Dobro sve izmešajte da se sjedini i formira testo – ako je lepljivo, stavite malo ulja na ruke i nastavite da mesite. Ostavite testo da narasta oko sat vremena prekriveno na toplom mestu.

Nakon toga, stavite testo na sto, još malo mesite, pa razvucite na debljinu oko jednog centimetra i čašom vadite krugove.

Zagrejte rernu na 180 stepeni, na pleh stavite aluminijumsku foliju, poređajte fornete i ostavite odstoje oko 15 minuta. U međuvremenu ulupajte jedno jaje i namažite preko forneta. Dodajte još malo sira odozgo, posolite i pecite ih oko 25 minuta – kada sir postane zlatne boje, vreme je da ih izvadite iz rerne.

Mondo
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar