32°C

Beograd

SPECIJALITET JESENI: Marmelada od jabuka!

Isprobajte ovaj jednostavni recept za marmeladu od jabuka!

Sastojci:

180 mililitara nezaslađenog soka od jabuka

70 grama šećera

Kašičica mlevenog cimeta

¼ kašičice mlevenog karanfilića

Šest jabuka srednje veličine (oljuštiti i iseći)

Priprema:

U blender stavite sok od jabuke, šećer, cimet i karanfilić, pa izblendirajte. Dodajte po tri-četiri komadića jabuke i blendirajte, dok ne upotrebite sve sastojke.

Prebacite smesu u šerpu, stavite da provri, smanjite vatru i ostavite još oko sat vremena da se krčka u zatvorenoj šerpi, mešajući povremeno.

Skinite poklopac sa šepre i kuvajte još oko sat vremena ili dok marmelada ne dobije željenu gustinu. Sipajte u sterilne tegle i marmeladu držite u frižideru.

Mondo
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar