23°C

Beograd

JESENJI SPECIJALITET: Krem čorba od bundeve sa kokosovim mlekom!

Proverite recept!

Sastojci:

jedna bundeva srednje veličine

3 šolje supe

pola šolje kokosovog mleka

2 kašike kokosovih pahuljica

2 kašike maslinovog ulja

2 kašike karija

2 režnja luka

pola kafene kašike kumina

2 kašike semenki bundeve

so i biber po ukusu

Prerežite bundevu na pola i izvadite semenke iz nje. Zatim je isecite na komade i stavite u posudu za pečenje obloženu papirom. Premažite sa malo maslinovog ulja i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Hokaido bundeva je meka, tako da ne zahteva ljuštenje kore - ali ako koristite drugu, tvrđu bundevu, ne zaboravite da prvo uklonite koru sa nje.

Možete je ispeći i prepolovljenu, a zatim izvaditi pečenu pulpu. Zagrejte ulje u i pržite beli luk, kari i kumin. Nakon nekog vremena dodajte narezanu kašu od bundeve i kokosove pahuljice. Sve prelijte supom i kuvajte oko 5 minuta. Zatim blenderom umutite do glatke mase, dodajte kokosovo mleko i ponovo izmešajte. Dodajte so i biber.

Gotovu krem čorbu od bundeve sipajte u tanjire.

Mondo
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar