0°C

Beograd

PRSTE DA POLIŽETE: Pečenje koje ćete obožavati!

Ako volite meso i jake arome, predlažemo vam ovu glaziranu svinjsku pečenicu! Sve sastojke samo pomešajte, prelijte proprženo meso i dovršite posao u rerni.

Sastojci:

Svinjski file

200 mililitara pileće supe od kocke

Sveži ruzmarin

Dve kašike senfa

Dve kašike balzamiko sirćeta

Četiri čena belog luka

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, propržite meso sa svake strane dok lepo ne porumeni, zatim ga izvadite na tanjir. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Propržite u tiganju beli luk, dodajte sve ostale sastojke i pustite da proključa.

Svinjetinu prebacite u posudu za pečenje, prelijte glazurom u pecite u zagrejanoj rerni dvadesetak minuta, uz povremeno prelivanje glazurom. Obavezno ostavite da se meso "odmori" pre nego što ga isečete i servirate.

Mondo
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar