22°C

Beograd

IDEALNI SLATKIŠ: Pročitajte kako da napravite savršenu ananas tortu sa mlevenim keksom! (FOTO)

Osvežavajuća, lagana i sočna torta!

Potrebno je:

300 g mlevenog plazma keksa

100 g šećera u prahu

150 g plazma keksa

1 margarin

200 ml mleka

5 jaja

1 vanilin šećer

20 g želatina

500 ml slatke pavlake

300 g šećera

1 konzerva sećenog ananasa

50 g čokolade

1 kesica šlaga

1 krem fiks

Priprema:

U dublju tačnu poređati plazmu koju pre toga treba umakati u mleko, preko toga premazati pripremljenim filom od mlevene plazme, margarina, malo mleka i 100 g šećera u prahu (to sve sjediniti).

Isečen ananas poređati po braon filu.

Žuti fil pripremati na sledeći način: jaja polupamo i odvojimo belanca od žumanaca. Sud sa žumancima stavimo na paru, dodamo mleko, 100 g šećera, vanil šećer, želatin i mutimo mikserom dok se fil ne zgusne. Sklonimo sud sa pare i ostavimo da se ohladi.

U sud za mućenje stavimo slatku pavlaku, krem fiks i šlag i mutimo dok ne dobijemo potrebnu gustinu. Dodamo ohlađen krem i izmutimo mikserom.

Isečen ananas poređati po braon filu pa preko njega žuti fil i na to narendati čokoladu.

Izvor: glossy.espreso.rs
Foto: stvarukusa.rs

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar