°C

Beograd

ZA LJUBITELJE LJUTIH I JAKIH JELA: Pravi gurmanski GULAŠ! (FOTO)

Vredi isprobati dobri stari gulaš na drugačiji način jer ukus obećava .

Sastojci:

  • 1/2 kg mešanog mesa
  • 250 grama crnog luka
  • 150 grama suve slanine
  • 2 sveže paprike
  • kašika ljute mlevene paprike
  • kašika slatke mlevene paprike
  • 1 šargarepa
  • 1 sveži paradajz
  • 3 čena belog luka
  • 3-4 lovorovog lista
  • ulje
  • suvi začini
  • so
  • biber
  • peršun

Priprema:

  • U tiganj ulijte ulje, dodajte sitno seckanu suvu slaninu i propržite.
  • Kada se slanina isprži, izvadite je šupljikavom kašikom, pa u to ulje ubacite sitno seckani luk i dinstajte desetak minuta.
  • Potom dodajte naseckanu šargarepu, naseckanu papriku na kockice, te još malo dinstajte.
  • Dodajte prženu suvu slaninu, meso iseckano na kockice i nekoliko listova lovora.
  • Dolivajte vodu pomalo i dinstajte meso na tihoj vatri oko 2 sata.
  • Pred kraj dodajte paradajz i malo prodinstajte.
  • Dodajte sve začine, peršun i beli luk, te kuvajte još minut- dva.
  • Ako želite više sosa, stavite malo više vode s razmućenim brašnom.

stil.kurir.rs
Foto: shutterstock

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar