27°C

Beograd

ZASLADITE SE: Uz sočnu VOĆNU TORTU!

Ukoliko želite, recept može lako da se prilagodi, pa da se torta prilagodi posnoj varijanti.

Potrebno je: 1 pakovanje piškota, 1 puding od malina; 1 puding od vanile; 70 gr maslaca; 2 kašike prah šećera; 6 kašike šećera; 200-300 gr malina; 250 ml mleka; 200 ml vode.

Priptema: U mleko dodati 2 kašike šećera i skuvati puding i ohladiti ga. Maslac umutiti sa prah šećerom pa spojiti sa ohlađenim maslacom i dobro umititi. U šerpu sipati vodu i dodati maline i 2 kašike šećera.

Kad provri procediti, pa ukloniti seme. Vratiti ponovo na šporet pa u to zakuvati puding od malina. U manji okrugli pleh na dno staviti foliju pa poređati pola piškota, odozgo istresti sav puding od malina i rasporediti.

Preko njega puding od vanile i odozgo poređati ostatak piškota. Ostaviti pokriveno folijom da prenoći ili 3-4 sata da se stegne. Istresti na tanjir pa tortu preliti čokoladom.. Može se ukrasiti šlagom i malinama.

stil.kurir.rs
Foto: bakinatajna/printscreen/

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar