0°C

Beograd

PRIPREMITE JE NA TRADICIONALAN NAČIN: Ovu pitu će obožavati sve generacije! (FOTO)

Ovaj recept za krompirušu definitivno će voleti cela porodica.

Sastojci:

  • 12 kora za pitu
  • 1,7 kg krompira
  • 2 glavice luka
  • ulje, so i biber

Priprema:

U tiganju ugrejemo kašičicu ulja, dodamo seckani luk, malo ga posolimo, pa na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.

Zatim u posudu dodamo oljušteni i naseckani krompir, začinimo solju i biberom, te uz stalno mešanje dinstamo desetak minuta, odnosno dok krompir malo ne omekša.

Na radnu površinu stavimo dve kore jednu preko druge. U posudu sipamo oko 150 ml hladne vode, dodamo 50 ml ulja i dobijenom mešavinom premažemo gornju koru.

Navlaženu koru do polovine pospemo pripremljenim krompirom, pa onda obe kore zajedno savijemo u savijaču.

Dobijene savijače složimo u namašćen lim za pečenje i stavimo peći u rernu zagrejanu na 180°C, oko dvadesetak minuta.

Izvor: glossy.com
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar