14°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Nezavisne

IDEJA ZA RUČAK Piletina sa prazilukom, očas posla

Ako ste dosad iscrpeli sve oprobane recepte za ručak, evo jednog novog. 

Praziluk, kralj proleća i piletina - ima li šta bolje od toga?

Sastojci za četiri osobe

600 g piletine

1 kašika slatke mlevene paprike

40 g maslaca

700 g praziluka

150 ml belog vina (može i bez ovoga)

100 ml kisele pavlake

1 kašika suvog začina

OVO MORATE ZNATI

DR NESTOROVIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Predsednik SZO nije doktor, bio na crnoj listi Amerike, a sada daje preporuke za koronu!

Počeo upis prvaka u osnovne škole

BiH OD 1. JUNA OTVARA GRANICE SA SRBIJOM!

ODLUČENO! OD 1. JUNA ĐACI MOGU NA EKSKURZIJE

Priprema

Piletinu narežite na komade. Praziluk dobro operite i narežite na kolutove.

Na zagrejanom maslacu popecite meso i pripremljeni praziluk. Dodajte mlevenu crvenu papriku i odmah zalijte sa 100 ml tople vode.

Promešajte, dodajte suvi začin i nastavite pirjati na laganoj vatri podlivajući meso vinom dok ne omekša. Na kraju umešajte kiselu pavlaku. Umesto vina možete koristi ponovo toplu vodu.

Piletinu poslužite uz pire krompir.

Dobro ide i uz pirinač ili pastu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti