13°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: instagram

KAKAV GULAŠ! Bogata porcija za samo 70 dinara! (RECEPT)

Pravo mediteransko jelo - gulaš sa pečurkama, sojom i pečenim paprikama!

A kako doći do ovog ukusnog jela? Vrlo lako!

Sastojci (za 4 porcije):

  • 200 grama šampinjona
  • 300 grama pečene crvene paprike
  • 50 grama sojinih šnicli
  • 1/2 praziluka
  • 250 mililitra soka od paradajza
  • 1 šaka maslina
  • so, biber, origano, ulje

Cena jedne porcije je oko 70 dinara

Priprema:

  1. Sojine šnicle prelijte vodom i stavite da se kuvaju. Nemojte soliti vodu jer brzo upijaju so i budu previše slane. Kuvajte ih nekih 15ak minuta otkad provri voda, dok potpuno ne omekšaju, a onda ih ocedite od vode
  2. U vatrostalnu posudu ili manji pleh stavite pečurke isečene na krupnije komade, praziluk isečen na kolutove, papriku koju ste grubo iscepkali, sojine pahuljice i isečene masline
  3. Dobro posolite, začinite biberom i origanom, zalije uljem i promešajte. Najlite paradajz sokom
  4. Ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 250°C i pecite oko 45 minuta

Prijatno!

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti