21°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: glossy

SAVRŠENO JELO ZA NEDELJNI RUČAK! Pripremite ukusan LOSOS (RECEPT)

Možete služiti obrok sa sosom ili batatom kao prilog.

SAZNAJTE I OVO

JEZIVO! Karatistkinja u napadu ljubomore umalo ODSEKLA DEČKU POLNI ORGAN!

"ONI SU OZBILJNA PRETNJA ZA REGION": Rusija ima rakete koje mogu da dobace do Nemačke

DAČIĆ O PROMENI USTAVA: Priče da će se menjati preambula o Kosovu su prazne priče

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Najvažnije da u požaru nema povređenih, hvala svim nadležnim službama!

Sastojci:

- 1 kg lososa 

- hamalajska so

 - crni biber

- mirođija

- 2 kašike kapara

- 1 kašika limunovog soka

- 3 kašike maslinovog ulja

- korijander

- 12 kašika grubo iseckanih pistaća

- kriška limuna, malo ruzmarina i nana za dekoraciju

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pripremite vatrostanu činiju u kojoj ćete peći losos. Papirnim ubrusom prekrijte filete lososa i tapkajte da izvučete iz ribe suvišnu vodu. Rukama utrljajte so i biber prema ukusu, ali imajte na umu da ćete na losos staviti usoljeni kapar. U manjoj činiji pomešajte mirođiju,  korijander, kapare, sok od limuna i maslinovo ulje i time prelijte filete lososa. Zatim pospite ribu pistaćima. Kada je rerna zagrejana, pecite oko 10 minuta. Losos služite čim ste ga izvadili iz rerne.

Možete ga dekorisati kao što smo predložili ili napraviti sos od senfa i batata.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar