18°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/Gurmantv

Izvor: Objektiv.rs

IZVANREDNA POSLASTICA: KUMBET biskvitni kolač sa kremastim filom (RECEPT)

Počastite se izvanrednom poslasticom. 

VAŽNO

CECA ORGANSKI NE MOŽE DA SMISLI FOLIRANTE! Đus: "Sa njom ne može svako, jaka je kao STENA!" (FOTO)

KAKAV FLEŠ! Netanjahu ponudio RIVALU da bude premijer Izraela godinu dana!

LEGENDA SRPSKOG GLUMIŠTA BI DANAS SLAVIO 60. ROĐENDAN: Izdahnuo je na sceni, a ispovest njegove supruge ANJE tera suze na oči!

NE BACAJTE JAJA OD USKRSA! Šest super salata sa jajima!

Sastojci:

Za fil: 

3 žumanca

1 kesica pudinga sa ukusom vanile

30 g kukuruznog skroba

600 ml mleka

50 g kokosa

150 g ananasa u konzervi

30 ml soka od ananasa

Za biskvit:

4 jajeta

160 g prah šećera

40 ml ulja

160 g brašna

25 g kakaoa

10 g vanilin šećera

10 g praška za pecivo

prstohvat soli

Za glazuru:

100 ml slatke pavlake

150 g crne čokolade

10 g kokosa

Priprema:

Umutite žumanca i šećer u prahu. Dodajte prosejano brašno, kakao, prašak za pecivo, vanilin šećer i ulje. Promešajte.

Dno kalupa prečnika obložite pek papirom i sipajte smesu. Pecite na 170°C nekih 30 minuta. Presecite biksvit na dva dela.

Jedan deo stavite u posudu i lepo utisnite da se napravi polulopta. Premažite sokom od ananasa. Umutite žicom žumanca sa šećerom, skrobom, pudingom od vanile, vanilin šećerom i 100 ml mleka.

U ostatak zagrejanog mleka sipajte smesu sa žumancima, pa dodajte kokos i kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Kada se fil ohladi poputnite prazninu u biskvitu. Stavite preko ananas i poklopite drugom korom. Stavite u frižider na sat vremena.

Slatku pavlaku i čokoladu otopite, pa prelijte kolač. Pospite kokosom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar