6°C

Beograd

Photo: Freepik

Izvor: lakirecepti.rs

HRSKAV I ZDRAV ČIPS OD CVEKLE (RECEPT)

HRSKAV i ZDRAV čips, koji se peče u rerni i pravi brzo i lako!

PROČITAJTE JOŠ

"NEKA POKAŽU TE PAPIRE, AKO UOPŠTE POSTOJE"! Kanga o optužbama da je falsifikovao dokumenta

REČI LAZANSKOG ODJEKUJU RUSIJOM: Srbija to nikada neće uraditi!

OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ NA PUTU BOLJEVCI-OBRENOVAC: Ovo je trenutno stanje na putevima!

BUDVA PUNA TURISTA! Tokom praznika svi pohrlili na more, boravilo više od 6.000 gostiju, krcate plaže i kafići!

Možete kombinovati cveklu i repu ili praviti čips samo od jedne od njih. Što se začina tiče, pustite mašti na volju.

SASTOJCI:

  • 1 cvekla i 1 bela repa (ili 2 cvekle ili 2 repe)
  • 1/2 kašike ulja od košpica grožđa
  • Morska so po ukusu
  • Začini i začinsko bilje po vašem izboru (kajen paprika, kari itd)

NAČIN PRIPREME:

  1. Zagrejte rernu na 160 C.
  2. Operite cveklu (i repu) i isecite na tanke kriške.
  3. Korišćenjem papirnih ubrusa tapkajte isečene kolutove da biste izbacili vodu. Ovo je važno da bi čips bio hrskav.
  4. Stavite kolutove u činiju i dodajte ulje i so i promešajte
  5. Poređajte čips na pleh, prekriven papirom za pečenje. Pecite čips 20 do 30 minuta ili dok ne izgleda lepo i hrskavo. Kad se ohladi, dodajte svoje omiljene začine (kajen papriku za pikantniji čips, kari ili šta god drugo želite, prema vašem ukusu).

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar