6°C

Beograd

Photo: Freepik

Izvor: lakirecepti.rs

ZAPEČENA PALENTA SA JAJIMA I SLANINOM (RECEPT)

Doručak koji ćete sigurno voleti! Zdrav je i jednostavno se priprema.

O OVOME SE PRIČA

ZAVRŠENA DRAMA U SKADARLIJI: Policija u koferu pronašla fotografiju ubijenog Amerikanca?!

LISTA DOBITNIKA: Oni su dobili vredne nagrade u "Naslovnoj strani"!

DA LI ĆEMO MORATI DA NOSIMO MASKU NA PLAŽI? Seničić otkriva, evo kako ćemo da letujemo ove godine

ČANAK ZA HAPPY TV: Što više napadaju predsednika Vučića, on je sve jači (VIDEO)

ZNA SE KO JE! Otkriven identitet ubijenog Amerikanca u Beogradu

Po ukusu možete dodati i mrvljeni sir, ukoliko želite. Slaninu možete zameniti kobasicom ili šunkom, ali onda dodajte 2 kašike ulja receptu.

Ovako pripremljena palenta sa salatom od paradajza predstavlja odlišan izbor za Hrono doručak, što će obradovati one koji su na Hrono ishrani.

PRIJATNO!

SASTOJCI

  • 250 gr palente
  • 5 jaja
  • 200 gr slanine
  • 2 šolje (od 250ml) mleka
  • 1/2 kašičice soli

NAČIN PRIPREME

  1. Uključite rernu na 180 C, da se zagreje. Slaninu iseckajte na kockice i propržite u tiganju. Kada se lepo zarumeni, izvadite je na tanjir postavljen ubrusom a dve kašike masti ostavite u šoljici za kasnije.
  2. U šerpu sipajte 2 šolje mleka, šolju i po vode i pola kašičice soli i kada provri polako dodajte palentu, mešajte na tihoj vatri oko 5 minuta, dok se palenta ne skuva.  Sklonite sa vatre pa ubacite 3/4 propržene slaninice i 2 kašike masti, koju ste ostavili sa strane.
  3.  U manjoj činiji umutite jaja viljuškom i dodajte otprilike 2 kašike palente pa sve dobro umutite. Sipajte smesu u u šerpu sa palentom pa sve dobro promešajte. Sipajte u vatrostalni sud. Pecite u rerni oko 40 minuta na 180 C. Izvadite iz rerne, pospite ostatkom slanine i vratite još 5 minuta u rernu, da se zapeče.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar