8°C

Beograd

Photo: Freepik

Izvor: lakirecepti.rs

BRZE I BEZ KVASCA: Pancerote (RECEPT)

Čuvene italijanske pancerote, koje možete lako pripremiti bez kvasca.

PROČITAJTE JOŠ

"NEKA POKAŽU TE PAPIRE, AKO UOPŠTE POSTOJE"! Kanga o optužbama da je falsifikovao dokumenta

REČI LAZANSKOG ODJEKUJU RUSIJOM: Srbija to nikada neće uraditi!

OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ NA PUTU BOLJEVCI-OBRENOVAC: Ovo je trenutno stanje na putevima!

BUDVA PUNA TURISTA! Tokom praznika svi pohrlili na more, boravilo više od 6.000 gostiju, krcate plaže i kafići!

Po želji ih možete ispržiti ili ispeći u rerni. Možete ih služiti za doručak ili večeru, podjedanko im se raduju i deca i odrasli. Ovaj recept je sa šunkom i sirom a vi i jedno i drugo možete odabrati po svom ukusu. Pancerote su ukusne i sa kačkavaljem i sa mocarelom ili čak feta sirom a šunka se može zameniti pršutom ili pečenicom. Takodje, možete dodati i malo začina po ukusu. PRIJATNO!

SASTOJCI:

 2 šolje brašna 1 šolja jogurta 1 prašak za pecivo 1 kasičiča soli i pola kašiče šećera Fil: 200g šunke, 100g sira, 2 kašike paradajz sosa

NAČIN PRIPREME:

Pomešajte sve sastojke, osim šunke i sira i umesite testo. Napravite 6 loptica i ostavite ih da odstoje oko 20 min. Za to vreme iseckajte šunku i izrendajte sir.

Oklagijom izravnjajte svaku lopticu, na jednu polovinu sipajte mešavinu šunke i sira, preklopite i krajeve utisnite viljuškom. Ukoliko želite da ih ispržite na ulju: U većem tiganju, zagrejte dobro ulje i pržite pancetote dok ne porumene.

Stavite ih na ubrus, kada ih izvadite iz tiganja, da se malo procede od ulja. Služite ih dok su tople.

Ukoliko želite da ih ispečete: ostavite loptice da odstoje 30 minuta pre nego što ih izravnjate i filujete, yagrejte rernu na 200 C, premažite ih pancerote odozgo jednim umućenim jajetom i pecite ih oko 20 minuta tj. dok ne porumene.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar