6°C

Beograd

Photo: Freepik

Izvor: lakirecepti.rs

SOČNE I LAGANE: Pene od patlidžana (RECEPT)

Ukusne i lagane pene, pune različitih ukusa.

PROČITAJTE JOŠ

"NEKA POKAŽU TE PAPIRE, AKO UOPŠTE POSTOJE"! Kanga o optužbama da je falsifikovao dokumenta

REČI LAZANSKOG ODJEKUJU RUSIJOM: Srbija to nikada neće uraditi!

OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ NA PUTU BOLJEVCI-OBRENOVAC: Ovo je trenutno stanje na putevima!

BUDVA PUNA TURISTA! Tokom praznika svi pohrlili na more, boravilo više od 6.000 gostiju, krcate plaže i kafići!

Odlična zdrava kombinacija za brz ručak ili večeru. Najpogodnija testanina za ovaj obrok su pene ili fusili, mada može odlično ići i sa njokama.

PRIJATNO!

SASTOJCI:

  • 300 gr testanine (pene ili fusili)
  • 2 patlidžana
  • 4 čena belog luka
  • 1 konzerva paradajza (od 400 gr)
  • 5 sušenih paradajza
  • ZAČINI: so i biber

NAČIN PRIPREME:

  1. Skuvajte testaninu i ostavite sa strane.
  2. Iseckajte sitno beli luk i secite sušeni paradajz na polovine.
  3. Operite i isecite patlidžan: prvo odstranite vrhove pa ga isecite na polovine.
  4. Stavite patlidžan u kipuću vodu i ostavite 7 do 8 minuta, zatim ga izvadite iz vode i isecite na kocke. 
  5. U dublji tiganj sipajte malo ulja, dodajte kocke patlidžana i prodinstajte 3 do 4 minuta, potom dodajte seckani beli luk i nastavite da mešate par minuta.
  6. Dodajte sušeni paradajz pa još malo promešajte.
  7. Dodajte paradjz iz konzerve i još pola konzerve vode i ostavite na srednjoj vatri nekoliko minuta, povremeno mešajući.
  8. Procedite testaninu pa je dodajte u tiganj i sve dobro promešajte.
  9. Sklonite sa ringle posle par minuta i služite toplo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar