6°C

Beograd

Photo: Freepik

Izvor: lakirecepti.rs

TOPI SE U USTIMA DOK JEDETE: Pečena piletina sa povrćem (RECEPT)

Ovo je definitivno jedan od najboljih načina da pripremite pečeno pile!

PROČITAJTE JOŠ

"NEKA POKAŽU TE PAPIRE, AKO UOPŠTE POSTOJE"! Kanga o optužbama da je falsifikovao dokumenta

REČI LAZANSKOG ODJEKUJU RUSIJOM: Srbija to nikada neće uraditi!

OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ NA PUTU BOLJEVCI-OBRENOVAC: Ovo je trenutno stanje na putevima!

BUDVA PUNA TURISTA! Tokom praznika svi pohrlili na more, boravilo više od 6.000 gostiju, krcate plaže i kafići!

Veoma ukusna kombinacija pečenih paprika, luka, ajvara i sveže nane ide savršeno uz piletinu, koja se topi u ustima! Možete koristiti blagi ili ljuti ajvar, po ukusu.

PRIJATNO!

SASTOJCI:

  • 1 pile
  • 4 paprike
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 kašike ajvara
  • listići sveže nane
  • ZAČINI: so, biber i ulje

NAČIN PRIPREME:

  1. Ugrejte rernu na 180C. Obložite posudu za pečenje papirom za pečenje (nije obavezno).
  2. Paprike operite i isecite na komade srednje veličine.
  3. Glavice luka oljuštite i isecite na 4 dela, pa prstima razdvojite listove. Pomešajte papriku i luk u posudi za pečenje, dodajte so i biber po ukusu i malo ulja (1 kašika najviše).
  4. Dodajte 3 kašike ajvara, blagog ili ljutog, prema ukusu. Sve dobro promešajte.
  5. Pile isecite za zadnje strane i raširite ga. Zasecite batake, da bi se bolje ispekli. Rukama premažite pile sa svih strana mešavinom ajvara i povrća.
  6. Pecite sat vremena na 180 C ili malo duže, u zavisnosti od Vaše rerne.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar