8°C

Beograd

Photo: Freepik

Izvor: lakirecepti.rs

OBILUJE VITAMINIMA I MINERALIMA: Čorba od sočiva (RECEPT)

Zdrava i ukusna čorba bez mesa, koju ćete pripremiti brzo i jednostavno.

PROČITAJTE JOŠ

"NEKA POKAŽU TE PAPIRE, AKO UOPŠTE POSTOJE"! Kanga o optužbama da je falsifikovao dokumenta

REČI LAZANSKOG ODJEKUJU RUSIJOM: Srbija to nikada neće uraditi!

OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ NA PUTU BOLJEVCI-OBRENOVAC: Ovo je trenutno stanje na putevima!

BUDVA PUNA TURISTA! Tokom praznika svi pohrlili na more, boravilo više od 6.000 gostiju, krcate plaže i kafići!

Sočivo je izuzetno zdravo i obiluje mineralima i vitaminima (gvože, magnezijum, fosfor,mangan, cink i kalijum) kao i biljnim proteinima. Ova  ukusna čorba je dobar izbor i za sve one koji su na veganskoj ishrani, kao i za one na Hrono ishrani.

PRIJATNO!

SASTOJCI:

  • 1 1/2 šolje (od 250 ml) crvenog sočiva (ili smeđeg)
  • 3-4 srednje šargarepe iseckane na velike komade
  • 1 veliki luk iseckan
  • 2-3 češnja belog luka sitno seckana
  • 1 limun: 1 polovina za sok, 2 polovina isečena za ukrašavanje
  • ZAČINI:
  • 1 kašičica soli (ili po ukusu)
  • 1/4 kašičice crnog bibera
  • 1 kašičica mlevene kurkume
  • 1 kašičica mlevenog kumina

NAČIN PRIPREME:

  1. U velikom loncu izdinstajte, sa malo ulja, luk, beli luk i šargarepu 3-4 minuta, dok ne omekšaju i ne postanu blago zlatni.
  2. Sipajte 5 šolja vode i dodajte sočivo, kurkumu, kumin, sok od pola limuna, so i biber.
  3. Kada provri poklopite i smanjite temperaturu na 2. Kuvajte 20-25 minuta, ili dok sočivo ne omekša i dok se supa ne zgusne.
  4. Kada je supa spremna, probajte je i prilagodite začine, ako je potrebno.
  5. Poslužite vruće, ukrašeno sveže seckanim peršunom i kriškom limuna

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar