26°C

Beograd

Photo: Freepik

Izvor: Glossy.rs

INTERNET GORI ZBOG NJE: Oduševite ukućane PASTIRSKOM PITOM, britanskim specijalitetom (RECEPT)

Ako se pitate šta da tokom narednih dana spremate za ručak, ili još bolje za večeru, pastirska pita je odličan izbor.

PROČITAJTE JOŠ:

STRAVA I UŽAS: Policija u kolima Belivukove bande pronašla jezive predmete, krvavi peškiri, konopci, rukavice

ŽIVOT FEĐE STOJANOVIĆA OBELEŽILA JE VELIKA TRAGEDIJA: Pre četiri godine preminuo mu je sin jedinac

ZLOČINAC VRAĆEN U HAG: Stigao u Pritvorski centar specijalizovanih veća Kosova!

NA ĐURĐEVDAN: Evo gde Patrijarh Porfirije sutra služi svetu arhijerejsku liturgiju

Sastojci:

 1 kašičica ulja

2-3 srednje šargarepe

1 veliki crni luk

500 g mlevene junetine

2 kašičice koncentrovanog paradajz-pirea

1 šolja smrznutog graška

0,5 l goveđeg bujona ili vode

1 lovorov list

1 kašičica aleve paprike

¼ kašičice čilija

900 g krompira

2 dl pavlake za kuvanje

so, biber

Priprema:

Luk i šargarepu nasckati, pa izdinstati desetak minuta na laganoj vatri.

Dodati meso i dinstati ga dok ne dobije boju.

Dodai koncentrat paradajza, grašak, začine i bujon, pa kuvati poklopljeno na tihoj vatri 30 minuta.

Od krompira napraviti pire i umešati u njega pavlaku za kuvanje.

 Meso prebaciti u kalup za pečenje, po njemu razmazati krompir, staviti u rernu i peći 20-25 minuta na 180 stepeni.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar