23°C

Beograd

Photo: Freepik

Izvor: Glossy.rs

NA BERLINSKI NAČIN: Krompir salata (RECEPT)

Probajte ovaj drugačiji recept za krompir salatu i oduševite svoja čula.

PROČITAJTE JOŠ:

STRAVA I UŽAS: Policija u kolima Belivukove bande pronašla jezive predmete, krvavi peškiri, konopci, rukavice

ŽIVOT FEĐE STOJANOVIĆA OBELEŽILA JE VELIKA TRAGEDIJA: Pre četiri godine preminuo mu je sin jedinac

ZLOČINAC VRAĆEN U HAG: Stigao u Pritvorski centar specijalizovanih veća Kosova!

NA ĐURĐEVDAN: Evo gde Patrijarh Porfirije sutra služi svetu arhijerejsku liturgiju

Sastojci:

1 kg krompira

2 kašičice senfa

3 kašičice šećera

100 ml tečnosti od kiselih krastavčića

50 ml belog vinskog sirćeta

100 ml ulja

1 kisela jabuka

4 srednja kisela krastavčića

1 krupna glavica luka

2 struka mladog luka

1 čen belog luka (po želji)

so i biber

malo kima 

Priprema:

Skuvajte krompir u ljusci, u posoljenoj vodi, sa kašičicom kima.

Ocedite, ostavite da se malo ohladi i mlakog ga oljuštite.

Dok se krompir hladi, izmešajte senf, šećer, ulje, sirće i tečnost iz kiselih krastavčića sa solju i biberom u jednoj tegli.

Dodajte sitno seckan luk i snažno mućkajte teglu tako da dobijete ujednačen preliv

 Oljuštite i iseckajte jabuku i dodajte seckane krastavčiće.

Slažite u posudu red debljih kolutova krompira, pa jabuke sa krastavčićima, a svaki sloj prelijte sa par kašika pripremljenog preliva.

 Kad završite, salata treba da bude ogrezla u prelivu.

Ostavite u frižideru barem 3 do 4 sata, a najbolje preko noći.

Do sutradan će krompir u potpunosti upiti preliv, a svi začini će se sjediniti u savršen ukus.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar