29°C

Beograd

Photo: Freepik

Izvor: Glossy.rs

ČORBADŽIJSKO JELO: Slasni svinjski gulaš koji se nekada spremao samo BOGATAŠIMA (RECEPT)

Savršeno kuvano jelo koje će biti idealno za vaš naredni obrok!

PROČITAJTE JOŠ

PREKINUT MEČ U RIMU! Evo kada će Novak ponovo na teren!

ODALOVIĆ PORUČIO: Košare su stavljene kao prvi red prioriteta, nastavlja se pretraga celog područja

LISTA DOBITNIKA: Oni su dobili vredne nagrade u "Naslovnoj strani"!

Ovaj obrok nekada je bio rezervisan isključivo za bogatu klasu. Donosimo vam recept za starinsko jelo u kojem ćete uživati.

Sastojci

  • 500 g svinjetine
  • malo ulja
  • 1 crni luk
  • 1 zelena paprika
  • 300 g šampinjona
  • 4 čorbadžijske paprike
  • 1 šolja soka od paradajza
  • 3 kisela krastavčića
  • 50 ml belog vina
  • 100 g sira
  • 4 jajeta
  • malo soli
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • malo svežeg peršuna

 Priprema:

Meso sečemo na kockice i stavljamo u duboki tiganj sa ugrejanim uljem da se prži.

U njega dodajemo luk, očišćen i isečen na polumesece i zelenu papriku, isečenu na krugove.

Kuvamo tako 5 minuta i dodajemo pečurke isečene na kriške.

Promešamo i dodajemo isečene krastavce, paradajz i čorbadžijske paprike, krupnije isečene.

Jelo začinimo solju. Kuvamo tako oko 5 minuta, nakon toga sipamo vino.

Ostavljamo tečnost da ispari i odozgo na sastojke izmrvimo sir, i dobro promešamo.

U prženom jelu kašikom pravimo gnezda i u njih razbijemo jaja. Kad jaja pobele, jelo posipamo mlevenom paprikom i sitno iseckanim peršunom.

Napomena:

Čorbadžijske paprike su pržene paprike koje su pre termičke obrade stajale u marinadi od sirćeta, soli, šećera, belog luka, peršuna, mirođije i šargarepe.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar