25°C

Beograd

Photo: Youtube printscreen Taras Kul

Izvor: Telegraf

BEZBEDNO DRŽANJE HRANE U AUTOMOBILU! Ove namirnice nikako ne bi trebalo nositi na put!

Kada se hrana nađe u autu, trebalo bi da obratite pažnju na sigurnost

PROČITAJTE JOŠ

STRAVIČNA NESREĆA KOD HRAMA SVETOG SAVE! Motociklista pokosio pešake - više osoba U TEŠKOM STANJU!

JEZIVE SCENE NA STADIONU! Danca reanimiraju na terenu, ovo su prve fotografije ERIKSENA! (FOTO)

OTVARA SE SEZONA NA ADI: Lepo vreme i vikend - savršen spoj za uživanje na beogradskom moru

MINISTAR MOMIROVIĆ ZA HAPPY TV: Istorijski trenuci! Radovi na novoj infrastrukturi biće gotovi do 2023.

STANJE NA PUTEVIMA: Najavljene padavine mogu otežati vožnju, na putevima pojačan saobraćaj!

Verovatno vam se nebrojeno puta desilo da držite hranu u automobilu. Možda ste išli u veliku kupovinu, spremate se da krenete na put tokom vikenda ili ste jednostavno kupili hranu za poneti, ovakve situacije se većini ljudi dešavaju.

Koji god da je razlog, kada se hrana nađe u autu, trebalo bi da obratite pažnju na sigurnost, a posebno ako su članovi vaše porodice deca mlađa od 5 godina, trudnice, stariji od 65 godina ili neko ko je bolestan. Da bi hrana bila bezbedna za konzumiranje, trebalo bi izbegavati "opasnu zonu", odnosno temperature između 4 ° C i 60 °C.

Uopšteno, hranu u automobilu trebalo bi čuvati u prenosivim frižiderima. Sa druge strane, ima i onih jela koja bi trebalo da ostanu topla.

Stavite hranu koja bi trebalo da ostane hladna u frižidere sa ledom, a temperatura nikako ne bi trebalo da bude preko 4° C. Piće takođe držite u frižiderima, osim toga iseckano voće i povrće, jogurt pa i hranu koja je manje osetljiva na visoke temperature poput energetskih pločica ili orašastih plodova.

Lako kvarljivu hranu poput mlečnih proizvoda i salata koje sadrže majonez, trebalo bi u potpunosti izbegavati. Meso takođe može biti opasno, pa i njega izostavite.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar