25°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: stil

LOŠE KOMBINACIJE! OVE namirnice nisu dobre uz MESO, verovatno ćete se ugojiti!

- Dobro razmislite pre sledećeg obroka šta unosite u organizam

VAŽNO

DAČIĆ PORUČIO KOLEGI IZ CRNE GORE BEČIĆU: Ne mešam se ja, meša se Podgorica!

HOROR U NIŠU! Zmija ujela dečaka (14), hitno prevezen u bolnicu

MILORAD DODIK: Ako BiH može da uđe u NATO, neka uđe sutra pa da vidimo kako će bez nas!

EKSPLOZIJA VIRUSA NA JESEN? Pojavio se nevidiljivi faktor, čuveni epidemiolog izneo zabrinjavajuće podatke!

NAĐENO TELO "BELGIJSKOG RAMBA": Telo odbeglog vojnika za kojim je policija tragala mesec dana pronađeno u parku!

-Ruski endokrinolog i dijetolog Tatjana Bočarova otkrila je za Sputnjik sa kojim namirnicama ne bi trebalo meso da se kombinuje. Ova kombinacija je najveći neprijatelj vitke linje. Ukoliko se često jede, višak kilograma je neminovan.

Meso nikako ne jedite zajedno sa mlečnim proizvodima. Osim što će doprineti gomilanju kilograma, ova kombinacija je loša i za zdravlje.

"Meso i mlečni proizvodi ne bi trebalo da se uzimaju tokom jednog obroka. Stvar je u tome da kalcijum, koji se nalazi u sirevima, mleku, jogurtima, umanjuje apsorpciju gvožđa za 50-60 procenata. Potrebno je to imati u vidu kada je reč o ishrani dece, trudnica i pacijenata koji boluju od anemije", smatra Bočarova.

Ona preporučuje da je korisnije da se uz meso popije čaša vode ili limunada, nego kafa ili čaj, jer polifenol tanin, koji se nalazi u tim napicima, takođe snižava apsorpciju gvožđa.

Takođe, kombinacija mesa i krompira, testenina i kukuruza je nepoželjna.

"Meso se teže vari sa hranom koja sadrži skrob: hlebom, krompirom, kukuruzom i makaronama. Tako se usporavametabolizam, a samim tim veći je rizik od gojenja. Zbog toga, pacijenti koji imaju višak kilograma bi trebalo da meso kombinuju sa povrćem", rekla je Bočarova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar