21°C

Beograd

Photo: instagram

Izvor: telegraf

NAJBOLJA PITA: Ukusno i zdravo!

Većina iskusnih domaćica verovatno je pravila razne verzije slanih pita - sa sirom, mesom, pečurkama, ali ako niste do sada, sada je pravi trenutak da probate pitu sa plavim patlidžanom.

Leto je doba ovog povrća koje je ukusno i zdravo. Dodatna prednost ove pite je i to što može da se jede i u vreme posta.

VAŽNO

Stefanović: Samo jaka vojska garantuje mir i bezbednost

VUČIĆ U DESPOTOVCU POSETU ZAPOČEO OBIILASKOM TEHNIČKE ŠKOLE

VULIN: "Kurti opstruiše pregovore Beograda i Prištine"

Podnete KRIVIČNE PRIJAVE zbog urušavanja zgrade na Vračaru

NESTAO LAŽNI HIRURG! Nadrilekar prodao kuću sa majkom i pobegao!

Potrebno je: 

  • 2 plava patlidžana srednje veličine
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1/2 struka praziluka
  • soli po ukusu, bibera po ukusu
  • 2 kašike suvog ili svežeg seckanog peršuna
  • 1 dl ulje 
  • 2 dl kisele vode
  • 500 gr kora
  • 3 čena belog luka 

Plavi patlidžan oljuštite, isecite ga na kockice, pa ga stavite u kipuću posoljenu vodu. Kuvajte ga desetak minuta, ocedite i isperite hladnom vodom, pa ga ponovo ocedite i stavite na stranu. Na ovaj način eliminisaćete gorčinu patlidžana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar