14°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Alo

Kada lubenica goji? Sručnjaci upozoravaju!

Kolika je dnevna doza lubenice koja yse preporučuje odraslima, a koja deci? Kada nikako ne sme da se jede, a kada goji?

Volite lubenicu? Ovo morate da znate! Ruski doktori su otkrili su koja je dnevna doza ovog voća (tehnički, lubenice pse svrstavaju u povrće, ali zbog slatkog ukusa ih svi smatraju voćem) dozvoljena, a da ne naškodite zdravlju. 

VAŽNO:

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI LAZANSKOG: Srbija je izgubila velikog čoveka - hvala mu za sve!

MILOMIR MARIĆ SA GOSTIMA O SEĆANJIMA NA LAZANSKOG: Bio je šarmantni profesionalac - svi su ga voleli, čak i oni koji su mu zamerali!

PODSETIMO SE ŠTA JE LAZANSKI GOVORIO U NAŠOJ EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO"!

Istakli su još jedan veoma važan podatak, a to je koliko lubenice možete da pojedete a da ne ugrozite vitak stas.

Za decu je dnevna doza ovog sočnog i osvežavajućeg voća iznosi između 80 i 150 g (pulpe). U isto vreme, maksimalna doza za odrasle je 500 g. Prema rečima doktorake Elene Tikhomirove, ne preporučuje se da kombunujete lubenicu sa drugim namirnicama. Specijalista takođe otkriva da možete da je jedete u bilo koje doba dana, ali nikako pre spavanja.

Ukoliko volite ovo osvežavajuće voće, sigurno vam neće biti teško da "smađete" i čitav kilogram. Velika greška, kaže doktorka. Ljudsko telo nije u stanju da istovremeno "obradi" 60 g ugljenih hidrata, koliko ova količina sadrži. On će razložiti 20-30 g, a ostatak će se pretvoriti u masti, objašnjava doktorka.

Lubenica se smatra zdravom namirnicom, ali postoji i jedna stvar o njoj koju malo ko zna, a to je da može da izazove migrene, kažu stručnjaci.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar