5°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Alo

NIKADA NE PODGREVAJTE OVE STVARI! Namirnice koje ne smete podgrevati!

Golden Rose ad

Zaposlenima koji hranu nose od kuće u plastičnim posudama, podgrevanje u mikrotalasnoj na poslu štedi i vreme i novac. Ali, ne reaguje svaka hrana dobro na podgrevanje – ili zbog toga kako reaguju sa bakterijama dok su u posudi ili zbog proteina koji se uništavaju tokom kuvanja.

Mnogo je neistina koje kruže o podgrevanju namirnica, ali ovih pet vrsta hrane, prema uredbi Komisije za standarde u ishrani i Evropskog saveta za pitanje hrane, nikako ne treba zagrevati više puta.

Piletina

Piletina i druga živina sadrže određenu količinu salmonele u sebi, baš kao i jaja. Ovo može biti problem kod podgrevanja u mikrotalasnoj, naročito, koje ne zagreva sve delove mesa podjednako. To znači da se pojedini delovi piletine kuvaju brže od ostalih, te je zato neophodno okretati meso često kako bi toplota prodrla svuda.

VAŽNO:

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI LAZANSKOG: Srbija je izgubila velikog čoveka - hvala mu za sve!

MILOMIR MARIĆ SA GOSTIMA O SEĆANJIMA NA LAZANSKOG: Bio je šarmantni profesionalac - svi su ga voleli, čak i oni koji su mu zamerali!

PODSETIMO SE ŠTA JE LAZANSKI GOVORIO U NAŠOJ EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO"!

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad