2°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Novosti Magazin

HIT JESENI: Čizkejk od šljiva!

Golden Rose ad

Vreme je za šljive, probajte novi kolač sa neočekivanim voćem.

PROČITAJTE JOŠ: LAKO I BRZO: Mafini gotovi za samo 15 minuta!

Potrebno je za testo:

150 g oštrog brašna

100 g glatkog brašna

50 g mlevenih badema

80 g šećera

150 g maslaca

kašičica praška  pecivo

2 žumanca

PROČITAJTE JOŠ: UKUSNA VEČERA ZA CELU PORODICU!

Za fil:

250 g nemasnog sira

100 g kisele pavlake

90 g šećera

kašičica ekstrakta od vanile

sok od pola limuna

2 belanca

300 g šljiva

PROČITAJTE JOŠ: SAVRŠENA I DRUGAČIJA OBLANDA !

Priprema:

Prosejte obe vrste brašna, pa pomešajte s praškom za pecivo. Dodajte šećer, mlevene bademe, ohlađeni maslac narezan na listiće i žumance. Umesite testo, napravite loptu, umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na 30 minuta. U međuvremenu očistite i isecite šljive na polovine. Pomešajte sir s kiselom pavlakom, šećerom, limunovim sokom i ekstraktom od vanile. U okrugli kalup stavite papir za pečenje, zatim oklagijom istanjite testo i njime obložite dno i ivice pleha. Izbodite viljuškom dno kalupa i pecite testo oko osam minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Umutite mikserom belanca u čvrst sneg, pa ga lagano umešajte u pripremljenu smesu od sira.

Izvadite testo iz rerne, preko toga prelijte umućeni fil, ravnomerno ga rasporedite, pa poređajte isečene šljive. Vratite u rernu i pecite još oko 35 minuta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad