Recept za francuski hleb: Baget sasvim posebnog ukusa i hrskave korice!
Doručak,užina, večera, sami odlučite!
Potrebna vam je neko brzo posluženje ili hrana za dečije rođendane. Imamo ideju, staru – novu ideju. Ovo je za one dane kada ne znate čime da poslužite društvo, a da ne provedete mnogo vremena u kuhinji. To je punjeni baget, koji tako napunjen može da stoji u zamrzivaču i uvek je spreman za posluženje. Punjenje može biti razno, a mi smo se odučili za sledeći recept.
Preporučeno

SOK OD VIŠANJA PO BAKINOJ RECEPTURI: Osvežavajući napitak koji vraća u detinjstvo (RECEPT)

POSNI POTAŽ OD TIKVICA: Zdravo, brzo i jeftino! Idealan obrok za letnje dane! (RECEPT)

IDEALNA VOĆNA POSLASTICA ZA VRELE DANE: Uz samo četiri sastojka, ovaj ledeni desert je gotov za samo 30 sekundi! (RE...
PROČITAJTE JOŠ:BOLI VAS GRLO? Konzumirajte ove namirnice za smirenje upale
Sastojci:
1 beget
250 g pančete
250 g krem sira
šoljica rendanog čedar sira
pola šolje mocarele
mleveni biber
šoljica seckanog mladog crnog luka ili praziluka
Sastojci za puter od belog luka:
3 kašike putera
2 čena belog luka, izgnječena, ili malo seckanog vlašca
prstohvat soli
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 180 stepeni. U tiganju propržiti seckanu pančetu. Kada se lepo propržila i porumenela sklonite je da se ohladi. Iz bageta izvadite sredinu uz pomoć noža ili ga rasecite na tri dela ako vam je tako lakše. U činiji izmešajte krem sir, pančetu, sireve, crni luk i biber. Ovim nadevom napunite beget. Tako napunjeni baget isecite na deblje kriške. Puter rastopite sa belim lukom. U to dodajte i malo soli. Ovim puterom premazati koricu bageta, a potom baget umotajte u aluminijumsku foliju i pecite u zagrejanoj rerni oko 15 do 20 minuta dok hleb ne postane hrskav, a sir se ne rastopi.
Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE