28°C

Beograd

Photo: PIXABAY

Izvor: magazin.novosti

Da li MLEKO utiče na pojavu AKNI?

U kojoj meri mleko utiče na kvalitet kože?

Mnogi svetski dermatolozi upozoravaju na to da kravlje mleko može izazvati pojavu akni, jer se smatra da veliki broj ljudi ima intoleranciju na laktozu, a da to ni ne znaju.

PROČITAJTE JOŠ:Crni karmin je ponovo u trendu, a ovo su načini na koje ga možete nositi

Naime, mlečni proizvodi sadrže veliku količinu šećera i mlečnih masti, zbog čega imaju veliki uticaj na izgled i kvalitet kože.

S druge strane, sojino, kokosovo i bademovo mleko imaju povoljniji uticaj na kožu, i smatra se da ovakva biljna mleka prečišćavaju kožu od akni i drugih nečistoća.

Surutka, koja se nalazi u mlečnim proizvodima, otpušta hormon sličan insulinu koji je odgovoran za aktivaciju i proizvodnju akni. Međutim, punomasno mleko može biti bolji izbor jer ima manju količinu surutke, za razliku od niskomasnog mleka koji je vodenaste teksture i koji koriste sportisti, a mnogi od njih često i sami imaju prolem sa aknama.

Ukoliko imate probleme sa aknama i masnoćom, trebalo bi da se posavetujete sa dermatologom ili da izbacite kravlje mleko sa niskim procentom masti, kako biste bili sigurni da li je ono uzrok kožnih problema.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar