NAJBOLJE TESTO IKADA ZA PICU!
Ovo je idealno testo za picu.
Sastojci
So, malo šećera, kašičcu brasna i mlaku vodu pomešati sa kockicom kvasca
U kvasac dodajte brašno i ulje.
Preporučeno

ZABORAVITE NA BOLOVE, PAD IMUNITETA I POVIŠEN KRVNI PRITISAK: 5 moćnih svojstava CELERA koji će vas preporoditi!

JAČA ARTERIJE, ŠTITI SRCE, ČISTI KRV: Recept za tradicionalni čaj od lekovitog GLOGA!

ČUVENI KUVAR OTKRIVA TAJNE: Unikatni JELOVNIK kraljice Elizabete Druge kojem je verna 60 godina!
Po potrebi dodajte brašno ili vodu. Ja nikada ne pravim po tačnoj meri, ali testo bi trebalo da bude mekano i lepljivo.
Testo ostaviti da odstoji sat vremena.
Od ovog testa možete praviti i hleb, koji je odličan, i ako zelite da napravite hleb testo posle stajanja premesite.
Ako pravite picu, testo nikako nemojte da premesite
Ova je količina dovoljna za normalan pleh or rerne.
Pleh nauljiti i posuti krupnom morskom solju
Testo izruciti u pleh i oblikovati rukama. Meni ovo oduzima najviše vremena. Potrudite se da krajeve ostavite deblje, a sredinu tanju.
Posle oblikovanja poređajte prokuvan paradajz ili kečap, šunku, pečurke i kačkavalj.
Ovako složenu picu ostaviti da odstoji još sat vremena. Ovo pomaže testu da ostane mekano.
Pre pečenja rernu zagrejati na 250C i nakon sat vremena picu peci jos 8-9 minuta.
U zavisnosti od rerne, možda ce trebati i više vremena.