SAVRŠENI MEDENJACI: Nije mnogo komplikovano i prave se sa uživanjem
- 165 gr meda,
- 60 gr šećera u prahu,
- 250 gr margarina ili putera, ja sam stavila margarin,
- 1 jaje,
- 1 prašak za pecivo i
- 550 gr brašna
- po želji cimet, može i ne mora, kao i začin za medenjake
Kraljevska glazura:
- 1 belance i 250 gr šećera, to je iz originalnog recepta, ali sam ja imala manja jaja pa su i belanca bila manja i meni je išlo 2 belanca i 350 – 400 gr šećera u prahu, plus boje po želji.
Priprema:
Medu dodati šećer i mešati da se šećer sjedinini, otopi, pa dodati omekšali margarin pa opet mešati, ne mora da se skroz sjedini, samo da nema velikih grudvi, pa dodati jaje i opet mešati, pa pola mere brašna, cimet i opet mešati, pa prašak za pecivo iskoro svo brasno od 550 g.
Preporučeno

Savet kako da na najbolji način spremite spanać! (RECEPT)

JAČA KRVNE SUDOVE, PREVENIRA POJAVU MALIGNITETA, ČUVA ZDRAVLJE OČIJU: Recept za moćni - domaći SOK do ARONIJE!

Uz OVIH PET ZAČINA ubrzajte svoj metabolizam!
Sad će već biti tvrdje neće biti za mućenje, ali i dalje mekano, lepljivo, pa po malo dodavati brašna i mesiti.
Može se potrošiti 520 gr ali ne znači da ćete i vi, zavisi da li stavljate puter ili je jaje krupnije, možda bude i 560gr, ali to mera, tako oko 550 gr.
Kada umesite treba da bude mekano i skoro lepljivo, najbolje završiti mešenje na stolu.
Umotati u foliju i staviti u frižider bar sat vremena.
Može da stoji oko 2 sata i bude super, posle samo posuti brašnom sto i razvući pa modlicama vaditi medenjake.
Peći na 180 stepeni dok rubovi ne počnu da rumene, treba da ostanu svetli.
Glazura – belance ulupti pa dodati 200 gr šećera, treba da je gusce od jogurta i onda dodati boju koju hocete, podeliti smesu, na nekoliko činijica i dodati boje pa umutiti. Ako su tečne kada umutite dodate kašiku šećera u prahu u smesu. Sipati u kese za zamrzivač pa odseći vrhove 2mm, da kada stisnete ono polako izlazi napolje. Dalje je sve mašta.
Savet: Kada želite da obojite ceo medenjak uradite ivice prvo, polako i pažljivo pa sa čačkalicom ili nečim sličnim po celom medenjaku, nakon toga protresite medenjak levo desno da bi se ta masa odgore izjednačila svuda, pa stavite u frižider da se stegne i onda odgore ga šarajte da vam se boje ne bi topile jedna u drugu.
Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE