0°C

Beograd

SMRŠALI STE, ALI TO NIJE KRAJ: Evo kako da izbegnete jo-jo efekat posle dijete!

Problem kod naglog gubitka kilograma predstavlja jo-jo efekat. Njega uzrokuje povratak starim, lošim navikama kada je hrana u pitanju.

Kako se kasnije ne biste kajali zbog nepromišljenih "izleta" u ishrani, sledite ova pravila posle držanja dijete:

Minus 300 kalorija na tanjiru

Kada završite s preporučenim vremenom održavanja dijete i vratite se na staru ishranu stručnjaci savetuju da smanjite broj kalorija u obrocima. Čarobna brojka koju trebate maknuti s tanjira iznosi 300 kalorija.

"Povratak izgubljenih kilograma sprečiće proteini na tanjiru jer oni pomažu u izgradnji mišića i ujedno ubrzavaju rad bazalnog metabolizma", tvrde stručnjaci.

Red i disciplina u broju dnevnih obroka

Pet uravnoteženih, laganih jela ,uključujući jači doručak sa vlaknima i vitaminima iz voća održaće vašu težinu.

Tanjir na kome preovlađuju proteini

Pobrinite se da na vašem tanjiru preovlađuju proteini koji pomažu u izgradnji mišića i ujedno ubrzavaju rad metabolizma.

Postepeno uvođenje starih namirnica na tanjir

Da bi se telo naviklo na novu težinu i manji procenat masnog tkiva potreban je određeni period. Za svaki izgubljeni kilogram potrebno je deset dana privikavanja na novu težinu.

U tom periodu prilagođavanja izbegavajte vraćanje starim navikama u ishrani, tačnije namirnice kojih ste se tokom dijete odrekli sada morate uvoditi postepeno. Zabrane stoga nema, slatkiše testeninu i hleb možete konzumirati, ali samo dva puta nedeljno i nikada dva dana zaredom.

Srbija danas
foto:arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar