0°C

Beograd

ODMAH ĆETE ZNATI: Sipajte dve kapi ovi tečnosti u majonez i proverite da li je prirodan!

Za mnoge od nas majonez je neizostavan kada pravimo sendviče i salate, međutim, kako možemo da znamo da li je on prirodan?

Tradicionalno, majonez se pravi od jaja, senfa i ulja, ali u poslednje vreme mnogi proizvođači ne koriste jaja, već skrob.

S obzirom na to da su jaja prilično zdrava, ne bi trebalo da ih izbegavamo ukoliko ih umereno konzumiramo. Sa druge strane, u majonezu se može naći i modifikovani kukuruzni skrob koji može da našteti zdravlju kostiju, ali i da dovede do vrtoglavice, glavobolje – pa čak i napada.

Kako biste bili sigurni da koristite majonez sa jajaima i bez skroba, potrebno je da na malu količinu sipate nekoliko kapi joda i smesu promešate čačkalicom.

Ako se pojavi tamno plava ili crna boja, to je jasan znak da se u majonezu nalazi skrob i on nije napravljen uz pomoć prirodnik sastojaka i definitivno ne sadrži jaja.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Twitter/VerdeRebellion

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar