18°C

Beograd

(RECEPT) PRIPREMITE SLADOLED KOJI TOPI STRUK: Ova letnja poslastica je preukusna! (foto)

Ko ne bi poželeo sladoled od jagode, i još bez šećera, pripremljen za par trenutaka?

Sve što vam treba su zrele jagode, blender i kalupići. Ako nemate kalup, poslužite se plastičnim čašicama, kalupima za led...



Donosimo vam tri verzije recepta: najjednostavniju, malo složeniju i kremastu.

1. verzija: pomešajte u blenderu oko 300 grama jagoda i ulijte ih u kalupiće. Zamrznite, izvadite iz kalupa i uživajte.

2. verzija: odvojite 4-5 jagoda i narežite ih na komadiće i stavite sa strane. Ostale pomešajte sa sokom od pola limuna, po želji dodajte kašiku meda, ali može i bez njega ako su jagode dovoljno slatke. Dodajte komadiće jagoda i ulijte u kalupiće. Postupiti kao u prvom receptu.

3. verzija: pomešajte jagode, dodajte im 2 decilitra jogurta, po želji zasladite medom i postupite kao što je prethodno opisano. Ako ne želite koristiti mlečne proizvode, upotrebite kokosovo mleko.

Umjesto jagoda možete koristiti maline, borovnice, mango, breskve, a i začine poput cimeta ili badema.

Kurir
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar