13°C

Beograd

Počela sam da pijem 3 litre VODE dnevno i REZULTATI su odmah počeli da se primećuju! (VIDEO)

Voda je jedno od najdragocenijih prirodnih lekovitih sredstava. O njenoj važnosti govori činjenica da bez ove tečnosti možemo da preživimo dva do četiri dana, dok bismo bez hrane izdržali i nekoliko nedelja

Svi znaju da unošenje dovoljne količine tečnosti važno za zdravlje. Voda podmazuje zglobove, štiti kičmenu moždinu i ostala osetljiva tkiva i pomaže kod regulacije temperature tela.

Sve ovo ima smisla, jer ona čini 60 odsto tela odraslog čoveka. Samo 43 odsto ljudi pije manje od četiri čaše vode dnevno, 36 odsto jednu do tri čaše, dok sedam odsto uopšte ne pije vodu, pokazalo je istraživanje iz 2013. godine.

Kada sam odlučila da počnem ovu dijetu, prva ideja je bila da poboljšam stanje kože. Upoznala sam devojku, koja je pila tri litre dnevno i rešila se akni. Da se razumemo, nemam očajnu kožu, ali život u gradu, izloženost zagađenjima i stres su učini svoje.

Svako jutro sam se budila i pila čašu vode. Radila sam to sat vremena pre nego što bih izašla iz kuće. Kada bih došla na posao, pila sam vodu iz veće čaše i iz slamčice. Iz nekog razloga, to što sam pila kroz cevčicu, pomoglo mi je da u organizam unesem veću količinu vode.

Prvih nekoliko dana bila sam svesna da se trudim kako bih ispunila zadatak, ali posle toga sam samo zapisivala i vodila evidenciju koliko sam čaša vode popila. Išla sam i po sedam puta do toalete samo dok sam bila na poslu. Kao i kod kuće, sat vremena pre polaska nisam

Kako sam se osećala

Odmah sam osetila promene. Osećala sam da imam više energije, dok mi je suva koža postala mekana. Obuzdala sam stalnu naviku da stalno nešto grickam. I dalje sam jela isti broj obroka svaki dan, ali su porcije bile manje. Takođe sam primetila da su mi se pore na licu smanjile.

Nije mi se svidelo

Pomalo mi je smetalo i bilo dosadno da svaki čas idem u toalet. Imala sam sreće pa se WC na poslu nalazio u blizini kancelarije, u suprotnom ne bih preporučila nekome ko je morao da pešači.

Ako ste radoznali, rado bih vam preporučila da probate ovu dijetu i vidite pozitivne efekte na svom telu. Međutim, imajte na umu da prekomerno unošenje vode takođe može biti štetno i izazvati otok mozga. Zato bi najbolje bilo da sa doktorima proverite koliki iznos bi odgovarao vašem telu.

telegraf.rs
foto:arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar