13°C

Beograd

ISKORISTITE TREŠNJE ZA FENOMENALAN DESERT: Pita na francuski način!

Iskoritite sezonu trešanja da probate novi desert!

Testo:

– 200 g pšeničnog glatkog brašna
– 100 g maslaca
– 2 jaja
– prstohvat soli
– 750 g očišćenih trešanja

Preliv.

– 125 g mlevenih badema
– 175 g šećera u prahu
– 2 dl mleka
– 1 kašika gustina
– 50 g pšeničnog glatkog brašna

Priprema:

Od navedenih sastojaka umesite mrvičasto testo i ostavite ga bar 1 sat u frižider. Testo razvijte i stavite u kalup za pite. Preko njega složite očiščene trešnje, te ih prelijte s prelivom. Pecite u rerni na 180°C oko 50 minuta.

Za preliv izmešati šećer, mlevene bademe, brašno i gustin, te polako dolivajte mleko i mutite dok ne postane masa glatka (slične teksture kao masa za palačinke). Ukoliko više volite, možete od 1/3 testa napraviti „poklopac“, pa ga staviti preko trešanja i tako formirati pitu.

Izvor: Telegraf.rs

Foto: Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar