°C

Beograd

DODAJTE SODU BIKARBONU U VODU U KOJOJ KUVATE JAJA: Rešićete se jednog velikog problema!

Da li vas nervira kada skuvate jaje, a onda sa ljuskom bacite i pola belanceta? E imamo rešenje za to!

Za svaki problem postoji rešenje – rekli bi mnogi. I zaista je tako, bar kada je reč o kuvanim jajima. A ovde je reč o fantastičnom triku koji će vam olakšati život.

Stručnjaci kažu kako su jaja stara između sedam i deset dana idealna za kuvanje i najlakše ih je oljuštiti.

Sigurno ste primetili kako neka jaja oljuštite bez problema, a druga, iako su bila u istoj kutiji, zadaju vam toliko muke da vam presedne jelo.

Da biste izbegli neprijatna iznenađenja, dok se jaja kuvaju – u vodu dodajte kašičicu sode bikarbone.

Starija jaja su više alkalna i dolazi do problema sa uklanjanjem ljuske, a soda bikarbona to neutrališe. Ona će povećati baznost i kasnije ćete ih ljuštiti bez ikakvih problema.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Twitter/KuvarRecepti

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar