°C

Beograd

OVO JELO SIGURNO JOŠ NISTE PROBALI: Francuska piletina s krompirom i začinom!

Isprobajte i ovaj način pripreme piletine!

Potrebni su vam sledeći sastojci za 6 osoba:

– 2 polovine pileta (ili belo meso)
– kesa pomfrita
– 1 dl ulja
– 2 kašičica soli
– 2 kašičica crvene slatke paprike u prahu
– 2 kašičica kurkume
– 1 kašičica belog luka u prahu
– 1 kašičica začina
– 4 kašika parmezana

Priprema:

Pomešati ulje sa svim začinima, (so, paprika, kurkuma, beli luk, parmezan) i mešavinom začina. Rernu upaliti na 200 stepeni. Staviti u veliki pleh piletinu i dobro je sa svih strana premazati dobijenom mešavinom.

Peci oko 70-80 minuta, dok se piletina lepo ne zapeče. Ispržite pomfrit ili ga ispecite u rerni u masti i začinima od piletine, pa servirajte uz salatu po izboru.

Izvor: Telegraf.rs

Foto: Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar