24°C

Beograd

FAZE OPORAVKA: Kako da prebolite neuzvraćenu ljubav?!

Čini se da smo prvu simpatiju imali već u periodu osnovne škole, ali ovoga puta, pričaćemo o onoj vrsti “simpatije” zbog koje jednostavno “izgubiš glavu”, zbog koje ne spavaš noćima i koja se može pojaviti u ma kom trenutku našeg života. Pričamo o iskrenom zaljubljivanju i slepoj predanosti koja nas obuzima, kada se prepustimo vrtlogu emocija i o onome što se desi, ako je ta emocija ipak neuzvraćena.

Raskid jedne ljubavi definitivno se svrstava u red veoma teških životnih iskustava, ali ništa nije toliko teško kao neuzvraćena ljubav, jer to ne znači da ste propustili šansu, već znači da nikada nećete imati priliku da je dobijete. Poražavajuće je, bolno, ali na kraju ipak zaceli. Da biste se oporavili, potrebno je da prebolite, a da biste preboleli, morate da prođete kroz određene faze patnje, koje za posledicu imaju drugu šansu, sa osobom koja vam je namenjena.

Poricanje

Razumljivo je da je teško priznati sebi da gajite duboke emocije prema nekome, ko nije u stanju da vam uzvrati, ali, od sebe ne možete pobeći. Što pre priznate sebi koliko patite, pre ćete odbolovati i biti spremni da krenete dalje. Uostalom, sebi dugujete iskrenost, jer sa sobom živite!

Ljutnja

Kada spoznate svu bol neuzvraćene ljubavi, ljuti ste i na sebe i na voljenu osobu. Na nju, što nije spoznala vašu lepotu i odgovorila na vašu ljubav, a na sebe što tako teško podnosite. Što pre shvatite da su se ove emocije desile izvan vašeg domašaja i mogućnosti, to ćete pre biti spremni da oprostite i krenete ispočetka.

Patnja

Ova faza je neizbežna i morate je podneti stojički. Koliko god vam bilo teško, ne smete izgubiti nadu, jer će vam ona pomoći da se izvučete iz patnje. Zaista je važno da se u tom trenutku okružite ljudima. Nemojte se povlačiti u sebe i povređivati se svojim mislima i slomljenim srcem.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar