23°C

Beograd

SEDAM STVARI KOJE NE SMETE DOZVOLITI: U ljubavi i ratu je sve dozvoljeno, sem OVOGA!

Nažalost, mnogi od njih su diktirani stereotipima ili vlastitim egoizmom. Reći ćemo vam nešto o nepravednim zahtevima koje partneri nameću u odnosu.

Ove stvari momak ne bi trebalo da očekuje od vas!

Da ćete preuzeti odgovornost za njegove postupke

Kada je čoveku teško da prizna svoju krivicu, on pokušava da prebaci odgovornost na drugu osobu. Ponašao se agresivno zato što ste ga razljutili. Promenio se, jer niste bili dovoljno pažljivi prema njemu. Nije oprao posuđe, jer mu niste rekli da to uradi. Takve optužbe su jasan znak emotivne manipulacije. Ako partner nije u stanju da prizna svoju grešku i izvini se, vaša veza neće biti zdrava. Naravno, vaše ponašanje može biti okidač za sukob, ali način na koji on odgovara na to je samo njegov izbor. To ga ne oslobađa odgovornosti za svoje postupke.

Da idete protiv svojih vrednosti i verovanja

Niko ne može zahtevati da se odreknete svojih ubeđenja radi dobrobiti, čak ni voljeni čovek. U poštenim odnosima, ako partneri shvate da su njihovi prioriteti nespojivi, a to je problem, oni se raziđu. Važno je shvatiti da je nemoguće promeniti drugu osobu. To ne znači da ako imate različite vrednosti, ne možete biti zajedno. Sposobnost poštovanja međusobnih razlika za zdrave odnose je važnija od zajedničkih interesa.

Tolerišete loš stav neke osobe jer je on blizak vašem dečku

Mnogi od nas imaju neprijatnog rođaka ili bezobraznog prijatelja. Ali činjenica da je ovaj čovek drag vašem dečku ne znači da morate tolerisati nepoštovanje prema sebi. Već smo vam rekli šta da radite ako ne možete naći zajednički jezik sa prijateljima vašeg partnera, ali bez podrške vašeg dečka, ova situacija neće uspeti.

Prihvatate vrstu seksa koja vam se ne dopada

Vi i vaš dečko možete imati različite preferencije u krevetu, omiljene poze i temperamente. U ovom slučaju, poštovanje ličnih granica će pomoći da se održe seksualni odnosi koji su udobni za oboje. Želje partnera ne bi trebalo da budu važnije od vaših, kao i obrnuto. Partner nema pravo očekivati da ćete pristati na seksualne odnose koji su vam neugodni samo zato što ga volite.

Dajete mu pristup vašem novcu

Vaša osećanja ne obavezuju partnera da u potpunosti iskoristi vaše stvari i finansije, i vas. Možda ste navikli da upravljate svojim novcem na različite načine. Sve to dovodi do finansijskih sukoba kroz koje prolazi svaki par. Da ne bi uticalo na vaš odnos, važno je da se ne stidite da govorite o novcu. Odlučite koliko ste voljni dati opštem budžetu i koliko ćete ostaviti za lične potrebe, kako ćete potrošiti ukupan novac zajedno i razgovarati o drugim važnim pitanjima za vas.

Udaljite se od prijatelja i porodice

Pokušaji da vas udalji od prijatelja i rođaka često postaju prvi koraci ka nasilju. Što manje podrške imate sa strane, lakše je manipulisati i kontrolisati vas. Ako imate bliskog, brižnog, poštujućeg partnera u vašoj blizini, on će vas ohrabriti da komunicirate s voljenima. Bilo kakvi koraci da to spreči treba da vas upozore.

Promenite mišljenje o deci

Partner ne treba očekivati da imate dete ako ga ne želite. Kada postoji jaka neusklađenost između vaših želja treba vam iskren, otvoren razgovor, možda je čak potrebna konsultacija sa psihoterapeutom. Ima dovoljno razloga da žene nemaju dete i svaka od njih zaslužuje poštovanje. Verovatno ćete se vremenom predomisliti i želeti da postanete mama. Pre nego što odlučite da imate dete ili, naprotiv, nikada to ne učinite, pobrinite se da ste vi i vaš partner došli do ove odluke zajedno.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar