5°C

Beograd

VAŠ MUŠKARAC JE "PRAVI MAMIN SIN": Evo šta trebate da uradite! (FOTO)

Ako je muškarac blizak svojoj majci, poštuje sve žene i njihova mišljenja. Sa druge strane, uvek je teško i tužno kada čovek nije u stanju da napravi nijedan korak bez roditelja. Protiv toga se morate boriti, a evo i kako!

Ne podležite njegovim provokacijama, ubeđenjima i zahtevima

Mamini sinovi se ponašaju sa ženom kao da im je majka: to jest, očekuju da će im popustiti u svemu i zadovoljiti sve njihove potrebe. Zaustavite ovo odmah. Objasnite mu da mu niste majka i da nećete skupljati čarape za njim u stanu. Pokažite karakter. Sa majkom se može ponašati kao petogodišnje dete, ali sa vama to ponašanje neće uspeti. Uporno zanemarite sve podvale i provokacije.

Ne pristajte da živite sa njegovom mamom

Prelazak u njenu kuću je loša ideja. Življenjem pod istim krovom, ne mogu se izbeći porodični sukobi, manje svađe i druge poteškoće. Vama će u ovoj situaciji biti neprijatno više nego bilo kome: na kraju krajeva, vaš muškarac će uvek zauzeti stranu svoje majke. Uvek ćete biti krivi. Ako još uvek ne možete da priuštite sopstveno stanovanje, a njegova majka vas srdačno pozove, uljudno odbijte. Odložite ideju da živite zajedno dok finansijski niste spremni.

Izbegavajte sukobe sa njegovom majkom

Vaš zadatak je da njegovu majku učinite saveznikom, a ne neprijateljem. Zato je ne napadajte optužbama i prigovorima i ne odbijajte da komunicirate s njom. Budite strpljivi. Pokažite poštovanje prema njegovoj majci i ne odbijajte da komunicirate sa njom. Uljudno slušajte njene savete i ne obazirite se na njene opaske. Ako vas posećuje jednom mesečno - nije problem, ako želi da vas posećuje svakog dana - mirno nagovestite da posete moraju biti odložene.

Ne dopustite da svekrva odluči umesto vas

Jedna je stvar kada njegova majka izrazi svoje mišljenje ili pruži mudre savete. I sasvim drugo - kad ona odlučuje umesto vas. Nikada nemojte dozvoliti da se njegova mama meša u vaš odnos. Velike kupovine, roditeljstvo, odmori i posebno nesuglasice - o takvim pitanjima treba da odlučujete samo vi i vaš izabranik.

Izvor: Cosmopolitan
Foto: pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar